چگونه صادرات را شروع کنیم


قبل از ورود به حوزه صادرات باید بدانید که تجارت دارای سود های فراراوانی است و معمولا کمتر کسی هم به فکر صادارت می افتد چون بیشتر مردم بر این باورند که نیاز به ثبت برند و داشتن کارت بازرگانی و داشتن شرکت صادراتی و سرمایه بالایی می خواهد در صورتی که اصل ماجرا به این شکل نیست اکثر صادرکنندگان و تجار بزرگ با دادن اطلاعات غلط قصد دارند به کسانی که علاقه مند هستند به حوزه تجارت بین المللی ورود کنند باعث دل سردی آن ها شوند و این حوزه صادرات همچنان نا شناخته بماند تا افراد زیادی به صادرات جذب نشوند نکته جالبی که صادرات رو حوزه جذابی کرده این است که صادرات نیاز به سرمایه اولیه ندارد.

آیا می دانستید صادرات معاف از ارزش افزوده و مالیات است؟ بله و همین امر باعث جذاب تر شدن صادرات برای تولیدی های کوچک و کارخانه دارها شده است .
قبل از ورود به حوزه صادرات که شامل یادگیری و آشنایی با قوانین و مقررات بین المللی ، زبان خارجی ، روش های بازاریابی یا همان مشتری یابی خارجی ، قوانین حمل و نقل و بیمه کردن کالا و نقل و انتقلات مالی و … است؛ شما باید مانند تمامی مشاغل دیگر یک سری پیشنیاز ها وچهارچوب های فکریتان را آماده کنید تا نتیجه خیلی بهتری در حوزه صادرات بگیرید .در این مقاله سعی می کنیم بنابر تجارب آقای جعفری که کاملا عملی و تحقق پذیر است، به سوال چگونه صادرات را شروع کنیم؟ پاسخ دهیم.

نکات مهم قبل از ورود به حوزه صادرات

در این قسمت از مقاله به چهار چوب ها و پیشنیازهای صادراتی قبل از ورود به تجارت می پردازیم که شامل موارد زیر است :

1) پذیرش چالش ها در صادرات 

از مهم ترین بخش های شروع در حوزه صادرات پذیرش پالش هاست. در شروع کار ارتباط گرفتن و پیدا کردن مشتری خارجی چالش هایی را به همراه دارد این که به مدت 2 الی 3 ماه مدام برای وقت گذاشتن و پیدا کردن مشتری زمان بگذارید از طریق روش های بازاریابی بین المللی مشتری رو پبدا کنید و بعد از آن باید مراقب چالش های دور خوردن از طرف مشتریان و تامین کننده ها باشید.

2) هم به فکر سود خودت باش و هم به فکر سود مشتریت

در تجارت نباید مشتری را به عنوان یک شخص که فقط یک بار با او معامله مکنید، ببینید. بلکه مشتری باید به عنوان یک دوست باشد تا بتوان چندین سال با او کار صادراتی را انجام دهید و منافع مشتری را در نظر بگیرید ، مثلا برای مشتری خود در بحث حمل و نقل از باربری ها تخفیف بگیرید ، وقتی مشتری خارجی میبیند که برای او تخفیف میگیرید و با تمام دل و جان برای او وقت می گذارید،  او بیشتر علاقه مند می شود تا با شما تجارت کند .

3) به روز بودن در تجارت 

در حوزه صادرات و در کل تجارت بین المللی باید به این نکته خوب توجه کنید که در بحث صادرات قوانین بین المللی هر ساله تغییر میکند ، مثل قوانین گمرکی در داخل کشور هر روز قوانین جدیدی در مجلس تصویب می شود . علاوه بر قوانین با وجود اپلیکیشن های جدید روش های بازاریابی یا مشتری یابی خارجی هم نیاز به داشتن اطلاعات روز است . مثل اپلیکیشن لینکدین که علاوه بر پیام رسانی در بحث پیدا کردن مشتری صادراتی هم بسیار کارآمد است پس همواره با مطالعه روزانه 2 الی 3 ساعت باید اطلاعات حوزه صادرات خود را به روز نگه دارید .

4)  اهمیت جلب اعتماد در صادرات 

بین خریدار و مشتری خارجی باید به گونه ای تعامل ایجاد کنید که بین هر 2 طرف معامله حس اعتماد به وجود بیاید . برای ایجاد اعتماد سازی ، صداقت و راستگویی جز اولویت ها در هر تجارتی چه داخلی و چه خارجی می باشد اکثر تجار بزرگ عامل موفقیت خود را در تجارت نه سرمایه و نه تسلط به زبان انگلیسی نه داشتن مدرک دکترا و حقوق تجارت و …. می دانند بلکه صداقت و اعتماد سازی بین خود و مشتری خارجی را عامل موفقیت در صادرات می دانند .

5) حفظ انرژی و قدرت در صادرات 

جمله معروفی است که می گوید دنیا زباله دانی از انسان های با استعداد نا موفق هست ، انسان های موفق لزوما با استعداد نیستند و لزوما با هوش ترین نیستند اما پشتکار زیادی دارند .
اگر قرار بود با زدن 50 ایمیل یا ساخت یک سایت همه یک مشتری خارجی پیدا کنند پس همه باید تاجر می شدند ولی این گونه نیست کار تجارت و صادرات نیاز به پیگیری و تلاش زیاد است تا نتیجه  فوق العاده بدست بیاورید .

6) مهارت کلیدی قدرت جستجو در صادرات

در قرن 21 که ما الان در حال زندگی هستیم ، در بهترین و راحت ترین زمان ممکن قرار داریم. چرا که یک دهه و دو دهه قبل برای بدست آوردن یک سری اطلاعات ساده باید مدت های زیادی پیش یک استاد شاگردی میکردید تا یک گوشه ایی از کار و مهارت را یاد بگیرید ، ولی در حال حاضر با کمک گوگل اطلاعات بسیار پیچیده ای رو در کمتر از یک ساعت از دورترین نقطه جهان می توانید به آن دسترسی پیدا کنید .

7) بازار صادراتی اشباع نمی شود 

این سخن را زیاد میشنویم که دیگر الان نمی شود صادرات کرد. زعفران اشباع شده است ، کشمش ، پسته اشباع شده و …. دیگر نمی شود تجارت کرد این جمله کاملا غلط است این سخن را کسانی میگویند که دوست ندارند شما وارد حوزه تجارت  بین المللی شوید ، با یک مثال ساده دلیل آن را توضیح می دهم .
در بازار تهران صد ها شرکت و صنف های مختلف هست که همه در حال تجارت و کاسبی هستند. چگونه است که هر شرکت و مغازه چندین شاگرد و کارمند دارد و همه هم دارند ماهانه درآمد های میلیونی کسب می کنند ، وقتی بازار تهران هنوز جای کار دارد؟ پس یقینا بازار بین المللی  فرصت های کار بیشتری دارد .

به عنوان مثال در حال حاضر با توجه به تحریم های روسیه و قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین، فرصت های تجاری فوق العاده منحصر بفردی برای کشورمان مهیا شده است که برای تاجرانی که تازه میخواهند به این حوزه ورود کنند فرصت طلایی به حساب می آید. پس برای استفاده از این فرصت طلایی، می توانید از خدمات آکادمی جعفری استفاده کنید.

8) عدم اهمیت جنسیت در صادرات

چه مرد باشید و چه زن  کار صادرات شدنی است تنها مهارت برقراری ارتباط نیاز است .

9) مراقب باشید در تجارت دور نخورید

یکی از اتفاق های زیادی که رخ می دهد موقعی است که شما بار را به خارج از کشور می خواهید ارسال کنید.  در گمرک اطلاعات تامین کننده شما و مشتری خارجی در بارنامه آورده می شود و اگر شما با کارخانه یا تولیدی یا تامین کننده خود قرارداد سفت ومحکم تنظیم نکرده  باشید به راحتی در معامله های بعدی خود دور می خورید و زمان 2 الی 3 ماه خود را که برای پیدا کردن مشتری خارجی وقت گذاشته اید از دست می دهید و اولین معامله تان آخرین معامله میشود و رو انگیزه شما برای ادامه کار صادراتی هم تاثیر منفی می گذارد.

10) هم تیمی شما رقیب شما نیست 

میتوانید از توانایی ها و استعداد های هم تیمی خود استفاده کنید. درست است که در زمان حال در قرن 21 با وجود اطلاعات و منابع و دوره های آموزشی می توان کار صادراتی را به صورت انفرادی و شخصی انجام داد ولی با تیم شدن 3 و 4 نفر در بخش صادرات سریع تر و با ریسک کم می توانید به اهداف صادراتی خود برسید .

استفاده از علم وتجارب دیگران، باعث رشد و ترقی میشود؛ چرا که نیاز نیست همه مراحل را بدون اطلاعات کافی طی کنیم و به تنهایی تجربه کسب کنیم. شما دوستان، اگر علاقمند به حرفه صادرات هستید، می توانید از آموزش صفر تا صد صادرات آکادمی جعفری استفاده کنید تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن بدست آورید.

11) قدم به قدم طی کردن مراحل در تجارت 

بعد از انجام 1 الی 2 معامله با آزمون و خطا روی معامله های کوچک کل فرآینده صادرات برایتان روشن میشود و بعد از آن می توانید تمرکز خود را روی معامله های بزرگتر با حاشیه سود بیشتر بگذارید .

12) اهمیت برون سپاری کارها 

مثلا حمل و نقل را به شرکت های لجستیک بسپارید یا مباحث تشریفات گمرکی و اظهار کالا به دلیل تخصصی بودن و تجربی محور بودن و جلوگیری از خطا و ضررات احتمالی در شروع کار صادراتی بهتر است که به شرکت هایی که به صورت تخصصی روی این حوزه ها کار میکنند، سپرده شود.

13) مراقب پیشنهادات بزرگ و عجیب شیادان باشید 

در شروع کار صادرات مثل ضرب المثل معروف ما ایرانی ها که سنگ بزرگ نشانه نزدن است،  ممکن است معامله ها و پیشنهاد های وسوسه برانگیز به سمت شما بیاید که چون تجربه کافی رو در این زمینه ندارید بهتر است که ورود نکنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم اهمیت صادرات و عوامل مهمی که در حوزه تجارت بین المللی بکار می روند را معرفی کنیم . بعد از ساخت چهارچوب های فکری تان به مرحله بهره برداری از به مزیت های بیشمار صادرات می رسید. برای استفاده از مزیت های حوزه صادرات و همچنین شناخت بهتر این حرفه می توانید از خدمات آموزش صادرات و واردات و بازاریابی بین المللی که در آکادمی جعرفی با مدیریت امیر حسین جعفری دکتری DBA از دانشگاه تهران و تجربه صادرات به کشورهای ( کنیا ، غنا ، عراق ، نیجریه ، گینه ، قطر ، عمان ، اتیوپی ، مالی ، فرانسه ، لهستان ، گرجستان ، پاکستان ، ترکیه ، ایتالیا و…. ) با 12 سال سابقه در حوزه تجارت بین المللی با داشتن بیش از 2000 دانشجو در زمینه آموزش تجارت بین الملل در کشور موجود می باشد، استفاده کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را در این حوه بدست آورید.

 

تلفن ثبت نام: ۰۲۱۶۶۴۵۹۹۳۸

شماره های تماس:

۰۲۱۶۶۴۵۹۴۵۶

۰۲۱۶۶۴۸۲۶۰۲

واتس اپ پشتیبانی: ۰۹۱۰۳۳۶۷۹۷۵

ایمیل: info@jafari.business

وبسایت:  jafari.business

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *